Wat kry jy as jy vier energieke, middeljarige manne te lank in mekaar se geselskap los?
Planne!
Baie planne … ’n Wyse man het gesê dat ’n mens met baie min in die lewe kan klaarkom, maar as jy nie meer planne het nie, is dit verby met jou.
Een van dié planne was om ons eie wyn te bottel. Hierdie laataandplan het in ’n opwindende projek ontwikkel waaruit myWijn gebore is.
Op Saterdag 3 Maart is ons toe Croydon Estate toe om al ons wynmaakvernuf op die proef te stel. Miskien moet ek ook net noem dat ons teen dié tyd reeds ’n vat wyn (300 bottels) by Corius Visser (wynmaker van Croydon) gekoop en ook ons eie etikette ontwerp en laat druk het.
Al wat nog gedoen moes word, was om die wyn te versny (blend) soos ons dit wou hê. Om te keer dat ons nie ’n te groot gemors aanvang nie, het ons vir Beyers Truter en Corius as konsultante opgekommandeer. Eintlik dink ons wou hulle net sien wat gebeur, want hulle is bang myWijn raak kompetisie vir hulle wyn!
Om die proses aan die gang te kry, het Corius vir ons ses kultivars uitgesit om eers te beoordeel. Ons versnit sou uit enige verhouding van dié kultivars kon bestaan.
Pinotage was die gunsteling onder ons en dit het natuurlik beteken dat Pinotage die basis van myWijn sou vorm. Hierdie uitkoms het mooi by ons planne ingeskakel, want ons het in die agterkop die idee gehad om ’n Cape Blend te probeer maak. Vir die wat nie weet nie, ’n Cape Blend is ’n versnit met ten minste 30% Pinotage, maar met nie meer as 70% nie.
Ten slotte: ons het gedink ons weet so ietsie van wyn af. Nou weet ons ons weet boggerol! Om iets by mekaar te sit wat drinkbaar is, is ’n kuns. Om ’n kampioenwyn te versny verg tonne vaardigheid, geduld en kennis!
Nou kan ons net nie wag om die kurktrekker sy werk te laat doen nie. En met elke sluk gaan ons weet, dié wyn is myWijn!
Volgende jaar maak ons weer so. Ten minste twee vaatjies!
O ja, voor ek vergeet. myWijn is intussen amptelik geregistreer en die naam behoort wettig en wetlik aan ons.
Naam: As die wyn op jou tafel staan, wil ons nie hê jy moet sê dit is die of daai se wyn nie. Op jou tafel is dit jóú wyn. Met ander woorde my wyn! Die twee woorde is vir die effek as een woord geskryf en die nederlandse spelling van my wyn is erkenning aan onse vriend Jan van Riebeeck wat die wynbedryf in Suid-Afrika kom vestig het. Ook klink die woord wyn later ietwat soos wat dit gespel is! Ons huldig ook soos Beyers die mening dat die inspirasie van myWijn in die tweede helfte van die bottel opgesluit lê.
myWijn Assessement:
This well structured full bodied red wine with notes of red and black berries, shows hints of herbs, thus, making this wine suitable for hearty dishes. With well integrated wood, this wine will age for at least three to five years and longer. This depends if one could leave it this long! – Corius Visser (Winemaker: Croydon Estate)
Cultivars: Pinotage, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot and Malbec.
In water one sees one’s own face; but in wine one beholds the heart of another. – French Proverb
Making wine is like having children; you love them all, but boy, are they different. – Buddy Finkelstein (co-owner of Judd’s Hill Winery)
All winemakers should possess a good fertile imagination if they are to be successful in their craft. – Max Schubert
Rian, baie dankie hiervoor…ek weet nou nie of al die direkteure dit kan/sal lees nie??…maar ons kan trots wees op onsself…lekker saam drink vorentoe
Stem saam. Dit is ‘n goeie gevoel!
Dit is nice!!!
Dankie! Great gevoel as jy jou bottel se prop trek. Om nie eens te praat van die proe nie!